Vila

dreaming concert 

Föreställningen VILA är en upplevelse för vuxna tillsammans med de allra minsta barnen och för ofödda och gravida! 

En ny och annorlunda konsert som leder till närvaro, välbehag och avslappning. Målet här är inte att lära sig och ta in ny information. 

Vi vill beskriva VILA som en ”dreaming concert” där man är en del av något, snarare än att vara aktivt delaktig. Fokus ligger på musiken: Sång, röst, klang, stavelser och enkla ord: folklig sång/tradition och vaggvisor med mjuka, tystare slagverk & kantele. Inget prat, inget berättande, ingen story line att följa. Två erfarna musiker leker med musiken, improviserar och ger oss en skön stund och ett avbrott i vardagens aktiviteter.  

Det finns möjlighet för både aktivt lyssnande och/eller sömn/vila, mitt i musiken. Det finns också möjlighet att glida in och ur konserten när det behövs med de små barnen. VILA tillsammans med musikerna Tina Quartey och Anna Fält i utforskande och experimentell anda. (Från och med hösten 2023 kommer musik från föreställningen även finnas i vår app MusikA under knappen VILA) 

Om artisterna

Tina Quartey har gjort avtryck på den svenska folk och världsmusikscenen i mer än tre decennier. I grupper som Filarfolket, Groupa och många andra konstellationer, har hon sammanflätat brasilianska och afrokubanska musiktraditioner med de skandinaviska, på ett alldeles eget vis. Sedan några år utforskar hon musik som vibration och frekvens i meditativa konserter där hon använder gong, klangskålar och liknande instrument. 2020 mottog hon pris som »Årets traditionsbärare« på Folk & Världsmusikgalan. www.tinaquartey.se 

Anna Fält har ägnat sig åt scenkonst, folksång, musikkomposition och skapande av små och stora performance sedan ett tiotal år tillbaka. Hon arbetar som sångpedagog och musiker men mest som solo artist med egna a cappella konserter som är en blandning av olika finsk-ugriska och skandinaviska traditioner samt eget nyskrivet material.

Anna är finländare bosatt i Malmö sedan 2012 och turnerar flitig runt Skandinavien. Hon har 3 olika examen inom musik och har studerad i 4 olika länder, och samarbetar ofta med olika konstprojekt både inom teater, dans och performance konst.

Läs mer och lyssna på : 
www.annafalt.com/ 
https://www.facebook.com/annahfalt 

Fakta

Målgrupp

0-2 år + gravida

Period

ht 23/vt 24

Speltid

40 min på förskola, upp till 60 min för offentlig konsert

Max publik

15 barn i förskolegrupp/ 10 barn vid offentlig föreställning + vuxna

Lokal

Möjlighet att stänga dörren så att det känns tryggt och omslutande, att det finns plats att ligga på golvet på mattor.

Scenyta

3 x 2 meter

Medverkande

Anna Fält: sång och kantele

Tina Quartay: klanginstrument och slagverk

Byggtid/rivtid

2h/1h eller enligt överenskommelse

Pris

7000 kr exklusive moms för två konserter samma dag i samma lokal eller en offentlig

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.