Appar och digitalisering

Digitala komplement

Vi arbetar med att förlänga och fördjupa musikupplevelser för barn och unga med hjälp av digitala komplement. I dagsläget arbetar vi med tre appar – MusikA, PlantAliens och ”Svenska för förskolan”.

 

Vår app MusikA syftar till att få in mer musik, rörelse och rytmik i förskolan. Den är ett digitalt komplement till våra musikerbesök och vårt musikutbud och vi utvecklar den löpande med nytt innehåll tillsammans med företaget Do-Fi. Appen riktar sig till både barn och vuxna och uppmuntrar till att lyssna, sjunga, musicera och röra sig mera.

 

PlantAliens är ett aktivitetsspel som tagits fram inom projektet GameA där utvecklingscentrum medverkar. Spelet uppmuntrar till fysiskt aktivitet för barn med rörelsehinder såsom Cerebral Pares (CP) eller ryggmärgsbråck (MMC).

Projektet ”Svenska för förskolan” har fått stöd från Allmänna Arvsfonden för appen ”Hallå förskola” som syftar till att stärka barns språkutveckling och etablering i Sverige. Målet är att utveckla ett nytt språkutvecklande digitalt verktyg för barn i förskoleåldern.
Vi arbetar även med ett utvecklingsprojekt kring en digital plattform för musiklärare. Projektet drivs med medel från Sten K Johnsons stiftelse.

 

Vår digitala scen

Musik i Syd Channel är Musik i Syds digitala scen! Här hittar du konsertupplevelser, reportage, intervjuer, festivalnedslag och annat material från många av våra miljöer. Till exempel har UNGA Musik i Syd flera reportage och konsertupplevelser för barn och vuxna på channeln. Länk till Musik i Syd Channel

Vi arbetar med appar för att få in mer musik, rörelse och rytmik i förskolan.
Anna-Carin Fogelqvist, projektledare Utvecklingscentrum

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.