Ghanni ghanni Rösträtt med Alaá och Dan

1-5 år

Ghanni Ghanni – sjung sjung med Alaá och Dan i detta svensk-arabiska Rösträttsprogram. Följ med på en musikresa ut i världen där sångskatter från det arabiska folkarvet och svenska visklassiker utlovas. Resten improviserar de fram genom att sjunga låtar alla kan, eller lär sig i stunden på svenska, arabiska eller kanske på något annat språk som barnen kan.

I denna konsert blir det lek med toner, ord, rytmer på olika språk när Alaá och Dan tar oss med ut i världen på sitt musiktåg. Hoppa på tåget för alla ska med. Tuut tuut!

Smakprov ur förställningen med artistintervju:

Musik-klipp:

 

Om Dan och Alaá
Sångaren, skådespelaren och dramapedagogen Alaá Rashid och den sjungande och slagverksfokuserade multiinstrumentalisten Dan Knagg möttes i teaterproduktionen Balladen om Nygatan 8 i Växjö för en tid sedan. De är båda sångcoacher i Rösträtt – sång på förskolan med sina respektive program – Yalla Yalla med Alaá och Loopa med Dan. Här får publiken uppleva dem tillsammans i ett svensk-arabiskt specialprogram.

Fakta

Målgrupp

1-5 år

Period

löpande

Speltid

40 min

Max publik

30×2

Lokal

Ej genomgångsrum

Scenyta

3 x 2 m

Medverkande

Alaá Rashid, sång
Dan Knagg, sång, stränginstrument, arabiskt slagverk

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

8.500 kr exkl. moms för 2 konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig. Om fler besök bokas till samma barngrupp vid samma tillfälle erhålles rabatt.

Övrigt

Öva på sånger och röstuppvärming som finns i vår förskoleapp MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i App store eller Google play.

Lärarhandledning och MP3-filer till Rösträttslåten finns under plusmenyerna till vänster.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.