Musiktåget – Sjung på olika språk med Manuela och Lelo

4 år–åk 2

Sjung på olika språk med Manuela och Lelo

Kom och sjung på olika språk! Syskonen Manuela och Lelo bjuder in till en musikstund med sångskatter från Europa. Som till exempel den gamla romska barnvisan Okotari jakatar som sjungits i generationer i familjen Nika. Orden betyder ”härifrån och dit” och det är vad denna konsert bjuder på – en musikresa med hisnande energisk musik som inbjuder till fest, sång och dans men också lugn och vila. Tillsammans med barnen sjunger musikerna på danska, romska, serbiska, rumänska och svenska.

Manuela och Lelo är syskonen som är bländande virtuoser på sina instrument, men samtidigt lekfulla och jordnära.

Musik-klipp:

 

MEDVERKANDE
Manuela Nika har studerat klassisk och folkmusik på Musikhögskolan i Malmö. Manuela har deltagit i massa olika projekt och turnerat i hela Norden och en stor del i Europa. 2014-2015 var Manuela anställd på Moomsteatern som skådespelare och violinist. Manuela rör sig mellan klassisk, svensk folklore och traditionell balkan musik ifrån Rumänien och Serbien.

Lelo Nika Jr  representerade Sverige i Dragspelsvärldsmästerskapen 2012. År 2017 var Lelo anställd på Folk Operan i Stockholm, (Förklädd Gud). Mycket respekterad dragspelare i den romska musikvärlden och rör sig med stor virtuositet mellan jazz, romsk folklore och världsmusik utan att förlora sin personliga stämpel på sin musik.

Fakta

Målgrupp

4 år–åk 2

Period

ht 23/vt 24

Speltid

30 min

Max publik

50 x 2

Lokal

Fri golvyta, samlingslokal eller lekhall

Scenyta

3 x 3 m

Medverkande

Manuela Nika, fiol, sång
Lelo Nika Jr, dragspel

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min

Pris

7.000 kr exkl. moms för två konserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.