Rösträtt – Sjung för livet med Tania

världsmusik, Bolivia

Med hjälp av bolivianska visor, den bolivianska trumman Wankara (som den heter på ursprungsspråket aymara), sång och rörelse får barnen upptäcka naturens pulserande hjärta, utforska sina egna röster, vinden/andningen, de fyra elementen, lamadjuren och den stora fågeln kondoren. Här handlar det inte om att sjunga fint eller fult eller rätt – utan om att på var och ens unika sätt uttrycka de känslor vi alla bär på i samklang med natur, kropp och inre. 

Om Tania

Tania Wayra är sångerska och låtskriverska med rötter i Bolivia och Sverige, utbildad vid folk- och världsmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö. Sedan unga år har hon turnerat som sångerska med gruppen Khala Uma som 2009 Grammisnominerades för årets bästa barnalbum och året dessförinnan fick Ystads kulturpris. I Rösträtt tar hon med sig barnen på en resa till Andernas höga berg i Sydamerika. 

Om Rösträtt – sång på förskolan

Rösträtt-sång på förskolan erbjuder flera olika Rösträttsprogram med olika musikaliska uttryck. Under en sångstund med en av våra sångcoacher får barnen sjunga och använda sin kropp utifrån sina egna förutsättningar. Alla Rösträttsprogram ser olika ut men gemensamt för dem alla är att de innehåller följande delar:

  • Uppsjungning/uppvärmning av rösten, stämbanden och kroppen
  • Delaktighet i sång och rörelse
  • Lyssna: sångcoachen sjunger för barnen

Här kan du läsa mer om Rösträtt-sång på förskolan

Vill du att Tania kommer och sjunger med barnen på din förskola vid mer än ett tillfälle. Kika då på våra paketpriser nedan

Fakta

Målgrupp

1-5 år

Period

ht 23/vt 24

Speltid

ca 40 min

Max publik

30 x 2

Lokal

Ej genomgångsrum

Scenyta

3 x 2 meter

Medverkande

Tania Wayra

Producent

Byggtid/rivtid

30/30

Pris

4500 kr exklusive moms för två konserter samma dag i samma lokal. Om fler besök bokas till samma barngrupp vid samma tillfälle erhålles rabatt.

Övrigt

Öva på sånger och röstuppvärming som finns i vår förskoleapp MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i App store eller Google play.

Lärarhandledning och MP3-filer till Rösträttslåten finns under plusmenyerna till vänster.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.