Trollflöjten

– opera för barn

Upplev Wolfgang Amadeus Mozarts mest kända opera i en tappning speciellt anpassad för barn. En historia kring kärlek, mod och magi som med hjälp av Mozarts underbara musik för oss bort till en helt annan värld. En värld där vänskap och tapperhet betyder mer än allt annat. En fantasifull produktion där barnen får sjunga med och hjälpa till så att historien får ett lyckligt slut.

Konsertupplevelsen fördjupas med en kreativ och musikalisk workshop där barnen bjuds in till operans värld genom eget skapande och lekfulla musikaliska övningar. Sångarna kommer till er med scenkostymer och en verktygslåda full med frågeställningar kring känslor, ljud, musiktyp och text. De berättar om vad som kommer att hända i föreställningen och uppmuntrar barnen att sjunga. Tillsammans provar ni olika klanger och skapar små scener för att ge en glimt av rollgestaltning med musik. Eleverna får lära sig ett nytt roligt och inspirerande uttryckssätt.

Kan kopplas till:
Musik, Svenska

 

 

 

 

 

Fakta

Målgrupp

Åk F–6

Period

23/24

Speltid

Workshop 45 min; Konsert 50 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal, mindre teatersalong, aula

Scenyta

6 x 6 m

Medverkande

Wolfgang Veith, sång
Cecilia Eriksson, sång
Joakim Karlsson Bäckmark, sång

Producent

Byggtid/rivtid

60/60 min

Pris

16.000 kr exkl. moms för två föreställningar. Kostnad för workshop tillkommer – pris varierar beroende på upplägg.

Övrigt

Mer information på https://www.minopera.se

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.