Trollflöjten

– opera för barn

Wolfgang Amadeus Mozarts mest kända opera i helt ny tappning speciellt anpassad för barn. En historia kring kärlek, mod och magi som med hjälp av Mozarts underbara musik för oss bort i en helt annan värld. En värld där vänskap och tapperhet betyder mer än allt annat. En interaktiv och fantasifull produktion. Här får barnen sjunga med och hjälpa till så att historien får ett lyckligt slut.

Boka till en kreativ verkstad där musikerna kommer ut i förväg till er och har med sig allt som behövs för att barnen kan få skapa sina egna verk. t. ex. en bild, en skulptur eller en peruk. Ni kan också välja att göra en utställning med alla konstverk eller använda dem under föreställningen så att barnens konst smälter in som en del av föreställningen.

Kan kopplas till ämnena:
Musik, Svenska, Bild

Upplägg:
Mozarts musik och vår föreställning inspirerar barnen att skapa tex en bild, en skulptur eller en peruk. Man kan antingen göra en utställning med alla konstverk eller använda dem under föreställningen så att barnens konst smälter in som en del av föreställningen. Svårighetsgrad anpassas till barnens ålder och kunskaper genom våra erfarna pedagoger.

Eget skapande:
Genom att skapa sina egna verk inspirerade av Mozarts musik, bidrar barnen till att göra musikupplevelsen ännu större.

Skapande skola:
En kreativ verkstad kan bokas i samband med en föreställningen där barnen bjuds in till eget skapande. Musikerna har pedagogisk utbildning och erfarenhet, och kommer till er lokal och har med sig allt som behövs för att barnen ska kunna få skapa sina egna verk och pröva sina ”operavingar”.

 

 

 

 

Fakta

Skapande skola

Målgrupp

Åk F–6

Period

22/23

Speltid

Workshop 45 min; Konsert 50 min

Max publik

60 x 2

Lokal

Samlingslokal, mindre teatersalong, aula

Scenyta

6 x 6 m

Medverkande

Wolfgang Veith, sång
Pär Fürst Nilsén, sång
Annika Veith, sång

Producent

Byggtid/rivtid

60/60 min

Pris

16.000 kr exkl. moms för två föreställningar. Kostnad för workshop tillkommer – pris varierar beroende på upplägg.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.