Rösträtt – På Röstäventyr med Andrea

rörelse och tidig musik
Häng med på röstäventyr med Andrea!

I denna sångstund har Andrea med sig en resväska full med sånger. Vissa av sångerna har legat där i 400 år men kanske känner du igen dem trots att de är så gamla? Med lekfullhet och fantasi bjuder Andrea in till en värld där barnens och hennes stämmor ger liv till dansrytmer och äventyr. Det blir ett spännande sångäventyr med ljud, rörelser och olika klanger.

Om Andrea

Andrea Tjäder är klassisk sångerska med flera välrenommerade utbildningar från Storbritannien, Nederländerna och Sverige i bagaget. Som specialist inom renässans- och barockmusik samarbetar hon regelbundet med orkestrar och ensembler över hela Europa. Till vardags arbetar Andrea som sång- och körpedagog på Kulturskolan i Lund och har stor vana att sjunga med barn i alla olika åldrar.

 

Om Rösträtt – sång på förskolan

Rösträtt-sång på förskolan erbjuder flera olika Rösträttsprogram med olika musikaliska uttryck. Under en sångstund med en av våra sångcoacher får barnen sjunga och använda sin kropp utifrån sina egna förutsättningar. Alla Rösträttsprogram ser olika ut men gemensamt för dem alla är att de innehåller följande delar:

  • Uppsjungning/uppvärmning av rösten, stämbanden och kroppen
  • Delaktighet i sång och rörelse
  • Lyssna: sångcoachen sjunger för barnen

Här kan du läsa mer om Rösträtt-sång på förskolan

Vill du att Andrea kommer och sjunger med barnen på din förskola vid mer än ett tillfälle. Kika då på våra paketpriser nedan.

Fakta

Målgrupp

1-5 år

Period

ht 23/vt 24

Speltid

ca 40 min

Max publik

30 x 2

Lokal

Ej genomgångsrum

Scenyta

3 x 2 meter

Medverkande

Andrea Tjäder

Producent

Byggtid/rivtid

30/30

Pris

4500 kr exklusive moms för två konserter samma dag i samma lokal. Om fler besök bokas till samma barngrupp vid samma tillfälle erhålles rabatt.

Övrigt

Öva på sånger och röstuppvärming som finns i vår förskoleapp MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i App store eller Google play.

Lärarhandledning och MP3-filer till Rösträttslåten finns under plusmenyerna till vänster.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.