Rösträtt – Yalla Yalla med Alaá

världsmusik, arabiska

Att uttala ett främmande språk är nästan alltid svårt, men en sångstund med Alaá kan alla uppleva, vara med i och dela! 

Hur når vi varandra över språkliga barriärer? Hur låter en vaggvisa på arabiska? Flerspråkighet blir ett genomgående tema i denna interaktiva sångstund, där Alaá sjunger skatter från det arabiska folkarvet, men också väver in sånger på svenska, engelska och andra språk som barnen i gruppen kan. 

Om Alaá

Alaá Rashid är flerspråkig sångare, skådespelare och dramapedagog, utbildad vid konstakademin Al-Fonon Al-Jamila Bagdad och Teaterhögskolan i Malmö. Han har jobbat i flera länder, bland annat i Storbritannien, Egypten och Marocko, men också för flera kulturinstitutioner i södra Sverige, däribland Teater Jalada, Malmö Opera, Helsingborgs stadsteater och Regionteatern Blekinge & Kronoberg i Växjö. Arabiska är Alaás modersmål – ett av de mest talade språken i Sverige idag. 

 

Om Rösträtt – sång på förskolan

Rösträtt-sång på förskolan erbjuder flera olika Rösträttsprogram med olika musikaliska uttryck. Under en sångstund med en av våra sångcoacher får barnen sjunga och använda sin kropp utifrån sina egna förutsättningar. Alla Rösträttsprogram ser olika ut men gemensamt för dem alla är att de innehåller följande delar:

  • Uppsjungning/uppvärmning av rösten, stämbanden och kroppen
  • Delaktighet i sång och rörelse
  • Lyssna: sångcoachen sjunger för barnen

Här kan du läsa mer om Rösträtt-sång på förskolan

Vill du att Alaá kommer och sjunger med barnen på din förskola vid mer än ett tillfälle. Kika då på våra paketpriser nedan.

Fakta

Målgrupp

1-5 år

Period

ht 23/vt 24

Speltid

ca 40 min

Max publik

30 x 2

Lokal

Ej genomgångsrum

Scenyta

3 x 2 meter

Medverkande

Alaá Rashid

Producent

Byggtid/rivtid

30/30

Pris

4500 kr exklusive moms för två konserter samma dag i samma lokal. Om fler besök bokas till samma barngrupp vid samma tillfälle erhålles rabatt.

Övrigt

Öva på sånger och röstuppvärming som finns i vår förskoleapp MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i App store eller Google play.

Lärarhandledning och MP3-filer till Rösträttslåten finns under plusmenyerna till vänster.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.