Rösträtt – sång på förskolan

Rösträtt-sång på förskolan erbjuder flera olika Rösträttsprogram med olika musikaliska uttryck. Under en sångstund med en av våra sångcoacher får barnen sjunga och använda sin kropp utifrån sina egna förutsättningar.

Alla Rösträttsprogram ser olika ut men gemensamt för dem alla är att de innehåller följande delar:

  • Uppsjungning/uppvärmning av rösten, stämbanden och kroppen
  • Delaktighet i sång och rörelse
  • Lyssna: sångcoachen sjunger för barnen

Vi vill även inspirera dig som vuxen att sjunga mer i den dagliga verksamheten och ge kunskap om små barns röster. Visste du t.ex. att små barn har korta stämband och att de just därför måste sjunga i högre tonläge än vi vuxna ofta gör? Här får även du som jobbar på förskolan med dig tips och enkla knep på hur du enkelt kan anpassa den egna sångstunden med barnen utifrån deras röster.

Upplägg och pris

En sångcoach besöker barnen vid ett tillfälle  Pris: 4500 kr ex moms. Det går bra att önska en specifik sångcoach eller hålla valet öppet.
Priset gäller för 1-2 konserter samma dag i samma lokal (t.ex två olika barngrupper på samma förskola)

  • Paketpris 1
    En sångcoach bokas två gånger till samma förskolegrupp, 4000 kr/dag  Priset gäller för för 1-2 konserter samma dag i samma lokal (t.ex två olika barngrupper på samma förskola) 
  • Paketpris 2
    En sångcoach bokas tre gånger till samma förskolegrupp, 3500 kr/dag  Priset gäller för för 1-2 konserter samma dag i samma lokal (t.ex två olika barngrupper på samma förskola) 

Välj bland de nio sångcoacherna nedan

Sjung ut med Elinor (visa)
Loopa med Dan (loopa, världsmusik)
Tralla med Anders (folkmusik)
Jazza med Mimi (jazz)
Digga med Dan (pop, jazz)
Yalla Yalla med Alaá (arabiska, världsmusik)
På röstäventyr med Andrea (rörelse, tidig musik)
Sjung för livet med Tania (Bolivia, världsmusik)
Lalla loss med Lis (opera)

Duo

Ghanni Ghanni med Dan och Alaá
Jazza julen med Mimi och nissen

Tillval:
Sång på förskolan – för vuxna
Kompetensutveckling

4000 kr/dag – (2 pass à 50 min med ca 20 min paus). Om kompetensutveckling bokas i samband med bokning av våra Rösträttsprogram erhålls rabatt. Rabatten beror på antalet dagar.

Här får du tillfälle att fördjupa dig hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolans verksamhet. Vi lär oss nya sånger att ta med till barnen och roliga uppsjungningsövningar och hur man kan få barnen att vara med och utforma sångstunden. Du får med dig kunskap om sångteknik och röstvård och massor med inspiration.

Förskolepersonalkör – Kompetensutveckling

Förskolepersonalkören handlar om att inspirera förskolepersonal till att sjunga mer i förskolan genom att de får träffa en professionell körledare. Mot denna bakgrund har Förskolepersonalkören som mål att ge deltagarna djupare insikter i hur man kan använda sång, musik och rytmik som ett pedagogiskt verktyg i förskolan.

Rösträtt-sång på förskolan är idag ett nationellt projekt som finns i hela landet. Här kan du läsa mer om projektet Rösträtt – nationellt projekt – Unga Musik i Syd

Fakta

Målgrupp

1-5 år

Period

löpande

Speltid

40 min

Max publik

30 x 2

Lokal

Ej genomgångsrum

Scenyta

3 x 2 m

Medverkande

Välj mellan sångcoacherna:
Elinor Fryklund
Dan Knagg
Anders Larsson
Mimi Terris
Dan Bornemark
Alaá Rashid
Andrea Tjäder
Tania Wayra
Lisa Löfqvist

Konstnärlig ledare sång: Elinor Fryklund
Konstnärlig ledare rytmik: Karin Holmström

Producent

Byggtid/rivtid

30/30 min (Dan Knagg 60/30)

Pris

4500 kr exklusive moms för två konserter samma dag i samma lokal. Om fler besök bokas till samma barngrupp vid samma tillfälle erhålles rabatt.

Övrigt

Öva på sånger och röstuppvärming som finns i vår förskoleapp MusikA som finns under knapparna STARTA, SJUNGA och SPRÅKA. MusikA finns att ladda ner gratis i App store eller Google play.

Lärarhandledning och MP3-filer till Rösträttslåten finns under plusmenyerna till vänster.

Bokningsförfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du att Unga Musik i Syd sparar information om dig. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.